Jdi na obsah Jdi na menu
 


MOJE ZAMYŠLENÍ

Přišel mně do zprávy dotaz na zdraví štěňat po Dykovi. Vyjmenovány byly různé neduhy od záchvatů po zálomky. Myslela jsem nejdřív, že se někdo zajímá a chce doporučení na krytí. Ne. Prý někde na výstavě od někoho slyšela, že štěně po Dykovi má záchvaty.Chtěla jsem vědět, kdo to říkal, prý si už nepamatuje, no, tomu fakt nevěřím.Musím říct, že je opravdu minimum majitelů štěňat po Dykovi, kteří píší jak se jim daří a poděkují i za dáreček, který jim připravím. Co mě ale fakt udivuje je věta - TO MAJÍ ŠTĚŇATA PO PSOVI. A nejen Dyk je jmenován. Jakoby máma vůbec neexistovala a geny nepředávala. Já vlastně vidím jen to, co je napsáno v kartách potomků.Což jsou svodové, časem třeba i bonitační kódy a výsledky RTG, které jsou zatím moc pěkné.

A ještě jedna věc. ty počty potomků, jo jsou kluci, kteří jich mají hodně, ale člověk se už nepodívá dál, kolik je jich uchovněných a hlavně, kolik je jich dál využíváno v chovu. A moc dobře chápu i ty, kteří by chtěli aby jejich psík kryl a nic. Mám zkušenost z obou pólů. A pokud bych ještě někdy měla psíka, nevím, jestli bych ho uchovňovala.

A ty informace ve stylu JEDNA PANÍ POVÍDALA fakt ničemu nepomůžou. A pokud je po psovi víc štěňat,asi by byl skoro zázrak, kdyby se někde něco neobjevilo. A to by zase mělo být zasláno paní Soldánové do dotazníku zdraví