Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSTAVY - UŽ ASI JEN KLUBOVÉ

Nějak už nemám chuť jezdit na árodní a mezinárodní výstavy. Dyček šampiona získal a to stačí. Bavilo mě na výstavách sledovat, jak Dyka různí rozhodčí hodnotí. Zatím jich bylo 19 a posudky byly dost podobné. Dokonce ani jednou nebylo v posudku, že má dlouhé ucho, nanejvýš nepatrně delší. Téměř vždy dostal známku - výbornou. Jen 2x VD. Jednou od pana r. Jančíka a to mě fakt dostalo. Rezolutně odmítám, že Dyk má nohy do X a to prý hodně. To si toho ti další rozhodčí vůbec nevšimli? Po výstavě jsme já i Pepa na procházkách sledovali, jestli ty Xáky má, nemá,nemá, nemá. A tak i vzhedem k cestování a našemu věku, budeme jezdit asi jen na klubovky. A to ještě podle delegovaných rozhodčích. Určitě to mě nevyhraje paní Grygarová. V Hradci upřednostnila psíka s barevnými znaky na hlavě a čumáku, Dyk jich tam prý má málo. Do Zděřiny jsme jeli s tím, že u ní nemáme šanci. A opět mě překvapila. Majitelům psů vytýkala, že nemají naučený výstavní postoj. A když ve třídě mladých začala jednoho psa stavět do postoje, který mají němečtí ovčáci, tak jsem už nevydržela a ozvala se, že takhle přece se choďáci nevystavují. Paní rozhodčí se z toho chtěla vykroutit, ale nějak se jí to nedařilo. A já jsem si uvědomila, že nás předvádění v kruhu teprve čeká. Ale paní rozhodčí byla fér. Dyk dostal v pracovní třídě V3. Dost často upozorňovala, že psi nosí ocasy moc nahoru, no, většina je měla v rovině zad, což je OK. A tak si myslím, že když jde rozhodčí posuzovat klubovou výstavu, měl by plemeno znát a právě postoj je důležitý.

Ale na Zděřině bylo moc dobře. Setkání s lidičkama, které má člověk rád a vidí je jen občas. Pohladit si Dykova štěňátka. Mám z nich velkou radost.Pozvání od úplně cizích slečen ke stolu, které byly z naší klubovky nadšené a měly spoustu dotazů, bylo moc milé.

A moc mě potěšilo, že tentokrát dostali kokardy i ti, kteří byli na 4. místě. Když už jsou vyhlášeni čtyři nejlepší, bylo by fajn, aby i ten čtvrtý byl odměněn. Takže děkujeme za krásný den všem, kteří ho zorganizovali. Radka a Dyk